Pasta (1½ time)

Pasta er utroligt simpelt og billigt at lave, det tager ikke ret lang tid, men kræver næsten en pastamaskine da udrulning og udskæring er hårdt.

til 3-4 personer bruges:

500 gr. Durummel

3 æg

vand ca. 1-2 dl.

Hæld melet ud på bordet og lav et hul i midten hæld æg og vand i og rør det sammen, brug en gaffel, når det begynder at klumpe skal der æltes, man tvivler virkelig på at det bliver til nået lige nu men bliv ved.

Dejen bliver til sidst samlet og fast, er den for hård tilsætter jeg blot lidt vand. Dejen skal være hård og tør for så klæber den ikke sammen ved udrulning, konsistensen er vigtig for ellers går der for lang tid med ekstra mel i udrulningen.

Dejen lægges på køl 1 times tid.

Pastamaskinen skal nu i sving, skru den fast på bordet og skær dejen ud i mindre stykker (ca. 6) stil maskinen på 2-3 og rul dejen igennem efter den er vendt i mel, det er vigtigt hele tiden at få dejens overflade vendt i melet så den ikke sætter sig fast i maskinen og ikke klæber sammen når den kommer ud. jo fugtigere dej jo mere mel, på gode dage bruger jeg stort set ikke ekstra mel.

Dernæst sættes maskinen på 5 eller 6 og dejen rulles igennem igen.

Delen med opskæring skal nu bruges og man køres igen dejen igennem til enten spaghetti eller båndpasta.

med mindre man skal bruge plader til f.eks. lasagne eller ravioli, måske skal tykkelsen være 7 til ravioli.

Tid, det tager ca. 10 min at lave dejen, og ca. 10 mere når den skal udrulles. koges til gengæld kun kort tid.