Hvedeknopper

Varme hveder til bededag, eller som i nyere tid til aftenen inden bededag.

12 stk. kommer der ud af denne opskrift, og de smager fantastisk.

Totaltid: ca. 2 timer
Hævetid: 30 min.
Bagetid: 25 min. + 8 min.

varme hveder

50 g gær
4 dl mælk
100 g smør
1 tsk. salt
4 spsk. sukker
1 tsk. kardemomme
2 æg
750 g hvedemel
lidt mælk til pensling

Smør og ½ delen af mælken smeltes.
Gær smuldres og salt, sukker og kardemomme tilsættes, mælk, smør og æg kommer i og det røres godt sammen, til mel indtil vi har en næsten fast glat masse, det er på grænsen til at klistre fast på bord og fingre, æltes godt sammen og lad det hæve ca. 30 min.

Tænd ovn på 220°
Dejen æltes og deles i 12 stykker som rulles til boller og placeres tæt sammen i en bradepande, stil dem lunt og lad dem hæve til dobbelt størrelse og pensles med mælk inden de bages i 25 min.

Tages ud og skæres over og bages ca. 8 min. mere på en rist så de bliver sprøde overalt.