Grissini med oliven og paprika (30 min.)

Grissini, Italienske brødstænger findes i et utal af variationer, mange af dem man køber er tørre som bare f. og støver voldsomt.

Jeg har i nogle år lavet mine egne i forskellige variationer og er nået så langt at jeg vil dele de bedste af dem.

20 gr. gær
3 dl. vand (lunkent)
1 teske salt
3 sp.ske Oliven olie
ca. 500 gr. mel. jeg bruger 350 hvede og 150 grahamsmel
ca. 20 oliven
Paprika
Oregano
Groft salt

Dejen laves som altid, gær, vand, olie salt blandes og røres godt ud inden melet tilsættes. Mel tilsættes og æltes med fingrene til det har en blød men ikke klæbende konsistens.

Lad dejen stå og trække ca. 15 min. under et klæde og hak oliven fint imens, slå dejen lidt ud på bordet ca. 1,5 cm tykt og hæld oliven ud over hæld også et tyndt dækkende lag af paprika ud over dejen og en smule oregano og bland dem godt ind i dejen, sørg for det bliver fordelt godt.
Ja der skal bruges en del paprika for at give smagen.

Dejen rulles ud på bordet i ca. 2-3 mm tykkelse, evt. af flere gange så du ikke fylder hele bordet. Og dejen skæres i strimler af ca. 1 cm.s bredde og 10 – 20 cm. længde.

Når man flytter strimlerne over på bagepladen med bagepapir på skal man lige sno dem et par omgange eller 5 så de ikke ligger fladt på.

Dejen pensles med vand og der kommes groft salt på som gerne skal blive hængende på ydersiden.

Sættes i forvarmet ovn på ca. 200° i 10-15 min.

image

 

Når vi laver pizza bruges resterne af pizza dejen til at lave grissini, intet spild, samme dej tilsættes blot oliven stykker, evt. lidt tørret tomater og salt, smides i ovnen når pizzaen tages ud. ca. 10 min.